При левкемия е постигната успеваемост на лечението 90%!Ново революционно генетично лечение на

...
При левкемия е постигната успеваемост на лечението 90%!Ново революционно генетично лечение на
Коментари Харесай

Невероятен скок в медицината! Ново революционно откритие помита рака!

При левкемия е реализирана успеваемост на лечението 90%!

Ново революционно генетично лекуване на рака запомня заболяването и следи като пазач тя да не се завърне, заяви Американската асоциация за прогрес в науката на конференция във Вашингтон. Световните медии гръмнаха с новината за откритието. Научни екипи в няколко страни основали паметливи имунни Т-клетки, които освен ускоряват естествената отбрана на организма, само че го пазят най-малко 14 години, а и до живот от рак. Така те дейно работят като ваксина, написа в. “Индипендънт ”. Терапията е като “живо лекарство ” – бди и открива раковите кафези, запомня ги и бързо ги отстранява от тялото, изяснява изданието. Т-клетките са част от белите кръвни телца, които по принцип се борят с вирусите и бактериите. Изследователите са взели такива от пациенти, генетично са ги трансформирали в лаборатория да откриват и унищожават раковите кафези и са ги върнали в тялото на болните. Тази терапия се практикува от няколко години, само че в този момент се афишират резултатите, които съгласно експертите са поразителни. Има изцяло излекувани, чието положение е било безнадеждно.

Една от пациентките на лекуването знамение е 2-годишната Лайла Ричардсън от Лондон. Преди година лекарите я отписват с неизлечима левкемия. Родителите вземат решение да я подложат на лечението, тествана тогава единствено върху мишки. Вливат й 50 млн. генно изменени Т-клетки, които унищожават изцяло рака на кръвта у дребната пациентка,  пише BBC.

В Милано преди 14 години 10 души с рак на кръвта са лекувани по този метод. Сега се открива, че модифицираните кафези още са в организма им и ги пазят от рак. “Тези кафези имат капацитета да остават в тялото цялостен живот. Те работят като имунизациите, които борят грип, шарки и други заболявания. Само че в този момент ги променяме в лаборатория и ги караме по същия метод – да запомнят рака и да се борят с него ”, споделя ръководителката на опита в Милано проф. Киара Бонини от института “Сан Рафаеле ”. Според нея светът е покрай превръщането на тази терапия в всеобща.

При пациенти с левкемия лекуването е посочило успеваемост при 94% от подложените на опита, написа “Дейли мейл ”. При други типове рак на кръвта и лимфните възли успеваемостта е 80 на 100.

Терапията е още в пелени и не работи по този начин сполучливо против другите типове стабилен рак. Но сега няколко екипа по света работят за рационализиране на модификацията на Т-клетки, с цел да работят те по-добре и при тумори.
Учените предизвестяват, че операцията крие известни опасности за пациента и въпреки и рядко, изходът от нея може да е съдбовен. Другият проблем е, че лекуването към момента е скъпо.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР